La primera edició dels Pressupostos Participatius ja compta amb més d’una setantena de propostes ciutadanes

Fins al 26 de març es poden presentar projectes d’inversió a través d’aquest web o a les bústies ubicades al Centre cultural La Llacuna, l’Oficina de l’Espai Ciutadà o l’Oficina de tràmits de Santa Coloma

La fase de presentació de propostes ciutadanes de la primera edició dels Pressupostos Participatius impulsats pel Comú d’Andorra la Vella avança a molt bon ritme i encara aquestes setmanes el seu tram decisiu. Totes aquelles persones censades a la parròquia encara poden fer arribar les seves propostes fins al 26 de març per a decidir a quins projectes volen destinar una partida de 100.000€.

Fins al moment ja s’han recollit més d’una setantena d’actuacions a través de les dues vies de participació que s’han obert:

  • De forma telemàtica omplint el formulari que trobareu en aquest enllaç.
  • Dipositant la butlleta que trobareu en aquest fulletó informatiu en alguna de les bústies ubicades al Centre cultural La Llacuna (de 8 a 20 h), l’Oficina de l’Espai Ciutadà (de 8 a 15 h) o l’Oficina de tràmits de Santa Coloma (de 8 a 15 h).

El Comú d’Andorra la Vella fa una valoració molt positiva de la participació assolida fins al moment i anima la ciutadania a aprofitar aquests darrers dies fins el tancament del període de presentació de propostes per a fer les seves aportacions.

Meritxell López, consellera de Projectes Participatius, explica que “malgrat ser la primera edició d’aquesta iniciativa a Andorra la Vella i el context complicat que estem vivint a causa de la pandèmia, el suport de la ciutadania està sent molt encoratjador”; i afegeix que “amb els Pressupostos Participatius volem enfortir el paper dels nostres veïns i veïnes facilitant-los nous i millorats mecanismes de participació directes i que ens permetin conèixer de primera mà les seves inquietuds i preocupacions”.

Valoració tècnica de les propostes

A partir del 27 de març totes les propostes entregades presencialment i electrònica seran valorades i quantificades per la Taula Tècnica de Validació (TTV), que recollirà, filtrarà i validarà les diferents actuacions que ha fet arribar la ciutadania. Així, totes aquelles que compleixin els requisits establerts seran admeses.

Votació popular

I en la darrera fase del procés, totes les propostes que hagin superat el filtre tècnic previ seran sotmeses a votació ciutadana durant el mes de juny. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts per la parròquia totes aquelles persones censades a Andorra la Vella majors de 16 anys.