Instal·lar màquines que recompensin per reciclar, la proposta més votada dels Pressupostos Participatius 2022

Enguany la participació ha augmentat sensiblement respecte la primera edició, i més de 650 persones amb dret a vot han pres part de la votació final. Consulta aquí els resultats!

Aquest mes de juny han quedat decidits quins projectes s’inclouran dins la partida pressupostària destinada als Pressupostos Participatius 2022 impulsats pel Comú d’Andorra la Vella. Després de tancar-se el període de votació el passat 19 de juny, la proposta ”Instal·lar màquines que recompensin per reciclar a diferents punts de la parròquia”, ha estat la que ha rebut més suport popular amb un total de 431 vots.

Aquesta actuació es desenvoluparàamb la partida del pressupost 2022 del Comú que s’havia reservat pels resultats d’aquest procés participatiu i que ascendeix a 200.000 euros.

Meritxell López, consellera de Projectes Participatius, agraeix la implicació de totes les persones que han pres part en aquesta convocatòria i assegura que “estem molt satisfets per l’augment de participació que hem registrat en relació a l’anterior edició. Això demostra que els veïns i veïnes es van fent seva aquesta iniciativa participativa. Ara, el nostre objectiu és treballar per fer realitat la proposta guanyadora”.

Incrementa la participació respecte l’anterior edició

De l’1 al 19 de juny totes les persones majors de 16 anys censades a la parròquia d’Andorra la Vella podien votar entre les 14 propostes finalistes.

Així, un total de 688 veïns i veïnes –un 3,27% de les persones amb dret a vot- van fer arribar les seves preferències i van emetre un total de 1.656 vots (cada persona podia seleccionar fins a un màxim de tres propostes) a través del portal decidim.andorralavella.ad o en els punts de votació telemàtica habilitats al Punt d’informació de la Gent Gran (ubicat al Centre cultural La Llacuna), l’Oficina de l’Espai Ciutadà i l’Oficina de tràmits de Santa Coloma.

Això representa, doncs, un sensible augment en la participació registrada en la primera edició dels Pressupostos Participatius, on un total de 569 persones van prendre part de la fase final de votació (2,76%).

A més, també cal destacar que la franja d’edat amb més participació ha estat la de 31 a 45 anys, amb 592 vots emesos (un 36% del total de vots emesos); seguida de la franja de 46 a 60 anys (483 vots), la franja de 19 a 30 anys (289 vots), la franja de 60 anys o més (230 vots) i la franja de 16 a 18 anys (62 vots).

Durant la primera fase del projecte la població va fer arribar 108 propostes; i després de ser valorades i quantificades per la Taula Tècnica de Validació, 14 d’elles van resultar finalistes, que s’han sotmès a aquesta votació final.