Habilitar una zona de pistes de bàsquet, la proposta més votada de la 1a edició dels Pressupostos Participatius a Andorra la Vella

Prop de 600 persones amb dret a vot han participat en la votació final.

Consulta aquí els resultats!

Aquest mes de juny han quedat decidits quins projectes s’inclouran dins la partida pressupostària destinada als primers Pressupostos Participatius impulsats pel Comú d’Andorra la Vella. Després de tancar-se el període de votacions el passat 25 de juny, la proposta “Habilitar una zona de pistes de bàsquet” ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 168 vots.

Aquesta actuació es desenvoluparàamb la partida del pressupost 2021 del Comú que s’havia reservat pels resultats d’aquest procés participatiu i que ascendia a 100.000 euros.

Meritxell López, consellera de Projectes Participatius, assegura que “aquest procés participatiu ha posat de manifest que comptem amb una ciutadania plenament compromesa i amb ganes d’implicar-se activament en la presa de decisions col·lectives”. En aquest sentit, Meritxell López avança que l’objectiu de l’equip de govern “és estudiar i consolidar noves vies i canals de participació directa per seguir apoderant els nostres veïns i veïnes”.

Un 2,76% de les persones censades a Andorra la Vella participen en la votació final

Del 14 al 25 de juny totes les persones majors de 16 anys censades a la parròquia d’Andorra la Vella podien votar entre les 19 propostes finalistes.

Així, un total de 569 veïns veïnes –un 2,76% de les persones amb dret a vot- van fer arribar les seves preferències i van emetre un total de 1.257 vots (cada persona podia seleccionar fins a un màxim de tres propostes) a través del portal decidim.andorralavella.ad o en els punts de votació telemàtica habilitats al Punt d’informació de la Gent Gran (ubicat al Centre cultural La Llacuna), l’Oficina de l’Espai Ciutadà i l’Oficina de tràmits de Santa Coloma. Cada persona podia

Durant la primera fase del projecte la població va fer arribar 134 propostes; i després de ser valorades i quantificades per la Taula Tècnica de Validació, 19 d’elles van resultar finalistes, que s’han sotmès a aquesta votació final.