Es recullen més de 130 propostes en aquesta primera edició dels Pressupostos Participatius a Andorra la Vella

Els veïns i veïnes han presentat fins al 26 de març un total de 134 propostes. Ara el procés encara la seva segona fase, que consistirà en la valoració dels projectes per part de la Taula Tècnica de Validació.

El passat divendres 26 de març va finalitzar larecollida de propostes ciutadanes dels Pressupostos Participatius 2021, una iniciativa pionera a la parròquia impulsada pel Comú d’Andorra la Vella a través de la conselleria de Projectes Participatius.

Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes han fet arribar un total de 134 actuacions; una xifra molt notable i que segons Meritxell López, consellera de Projectes Participatius, ‘constata la bona rebuda d’aquest projecte per part de la població’, tot afegint que ‘des de l’equip de govern agraïm la gran participació i implicació dels veïns i veïnes en aquesta primera fase del procés participatiu. I emplacem la ciutadania a seguir sent partícip del projecte en les properes setmanes’.

El Comú habilita dues vies per a la recollida de les propostes

El Comú posava a disposició dues vies per fer arribar les propostes: aquest mateix web i els punts de recollida habilitats al Centre cultural La Llacuna, l’Oficina de l’Espai Ciutadà i l’Oficina de tràmits de Santa Coloma. La primera via ha estat la més utilitzada pels veïns i veïnes amb la presentació d’un total de 110 propostes. Mentrestant, a través de les bústies s’han recollit 24 actuacions.

Els Pressupostos Participatius arriben al seu equador amb la segona fase del projecte

Ara les propostes seran valorades i quantificades pels serveis tècnics comunals per mitjà de la Taula Tècnica de Validació. Així, passaran a la fase final aquelles que compleixin els requisits següents: no superar els 100.000€, ser considerades inversions, ser de competència comunal, no contradir el marc legal vigent ni altres plans aprovats pel Comú, i ser realitzables tècnicament.

Votació popular

I en la darrera fase del procés, totes les actuacions que hagin superat el filtre tècnic previ seran sotmeses a votació ciutadana durant el mes de juny. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts per la parròquia totes aquelles persones censades a Andorra la Vella majors de 16 anys.